Sportsko-edukativno takmičenje „Ekonomijada i menadžerijada“ tradicionalno se održava  u nekom od primorskih mesta maja meseca. Okuplja studente ekonomskih i fakulteta za menadžment iz Srbije i zemalja iz regiona. Ove godine, takmičenje je održano u Budvi od 13. do 17. maja.  

Studenti Ekonomskog fakulteta iz Niša godinama unazad imaju aktivno učešće na ovom događaju, a ove godine,  učešće u takmičarskim disciplinama uzelo je 60 takmičara. Među disciplinama u kojima su se takmičili našli su se sportovi košarka, odbojka, fudbal, rukomet, stoni tenis, šah, kao i edukativne kategorije, Case Study, Elevator Pitch, Debata i takmičenja u engleskom jeziku i znanju. U skoro svim pomenutim oblastima, studenti ekonomije iz Niša su osvojili po jedno od prva tri mesta. Na kraju takmičenja i zahvaljujući zbirnom rezultatu koji je bio najbolji, titulu generalnog pobednika takmičenja odneo je upravo Ekonomski fakultet u Nišu!

„Zadovoljstvo je predstavljati fakultet na takmičenju koje okuplja i kolege sa fakulteta iz regiona. Pored pravog takmičarskog duha koji je vladao tokom takmičenja, imali smo priliku i da upoznamo nove ljude i družimo se“, poručio je jedan od takmičara sa Ekonomskog fakulteta.

Nakon završenog takmičenja i povratka u Niš, dekan, prof. dr Tadija Đukić, organizovao je prijem za takmičare i predstavnike Studentskog parlamenta. Takmičenje „Ekonomijada i menadžerijada“ okuplja preko 1000 studenata svake godine, a pored nadmetanja, studenti imaju priliku da se upoznaju, druže i zabave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *