U drugoj polovini aprila održano je Case Study – Face the Challenge takmičenje, na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Takmičenje, u organizaciji Studentske Asocijacije Nova i Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta u Nišu, okupilo je 11 timova sa Ekonomskog fakulteta iz Niša, Kragujevca, Beograda, Kosovske Mitrovice, Štipa, Podgorice i Skoplja i Mašinskog fakulteta iz Niša. 

U organizaciji i realizaciji takmičenja učestvovalo je preko 150 studenata, a organizatori ističu značajnu podršku partnera i sponzora: Societe Generale Srbija, Yumis, Eduka Plus, Benlian Food, RRA Jug, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte grada Niša, Pekara Branković, Lipa, Vasić Miloš, Pokloni M&E, VEK, Win Travel.

„Volonter sam na ovom takmičenju drugu godinu za redom i svake godine se oseća napredak u odnosu na prethodnu. Zadovoljstvo mi je što sam deo podrške u realizaciji ovakvog događaja“, kaže Milica Stefanović, volonter na takmičenju.

 „Izuzetno nam je značajno što je takmičenje naišlo na podršku i odobravanje različitih firmi, ali i javnog sektora, što se može videti iz činjenice da nam je poverenje ukazalo preko 10 subjekata kroz razne vidove sponzorstva i podrške. Naravno, organizacioni tim veliku zahvalnost duguje volonterima, bez čije pomoći ovo takmičenje ne bi moglo da bude realizovano na ovom nivou“, navodi Kristina Petrović, jedan od organizatora događaja.

Nakon višečasovne izrade rešenja studije slučaja, te prezentacije istih stručnom žiriju, koju su činili Ivan Mihajlović, Bojan Bojović, Violeta Tesla i Marina Milojević, usledilo je proglašenje pobednika i specijalne nagrade, koje su predstavljale novinu za ovo višegodišnje takmičenje.

Nagradu za najboljeg prezentera ponela je Stijović Marija, iz tima “SEFA”, sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, nagradu za najkreativniju ideju – Ekonomski fakuletet u Prištini, a nagradu za najbolji timski duh: Tim “CSI”, sa Ekonomskog fakulteta u Skoplju.

Prvo mesto ovogodišnjeg Case Study – FTC takmičenja poneo je tim RAMPE sa Ekonomskog fakulteta iz Niša, u sastavu: Marko Milojković, Aleksandar Manasijević, Miloš Trajković. Drugo mesto pripalo je timu DKGN, dok je treće mesto zauzeo tim Ekonomskog fakulteta iz Štipa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *