Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Nišu i Studentska Asocijacija Nova organizovali su VII Konferenciju studenata ekonomije. Konferencija je održana u amfitetatru fakulteta 29. i 30. novembra.Tema ovogodišnje konferencije bila je „Liderstvo“.

Organizacioni tim konferencije činilo je 80 članova, a na samom predavanju prisustvovalo je oko 400 učesnika. Čast da otvori konferenciju imala je Ana Brzaković, direktorka za komunikacije u kompaniji Delta Holding, koja je govorila na temu „Liderstvo – izbor mladih“. Na temu „Lider u životu i sportu“ govorio je Mihail Dudaš, srpski desetobojac. Zatim je usledilo predavanje Branka Vukovca, inženjera menadžmenta ljudskih resursa i HR biznis partnera. Branko je na konferenciji govorio na temu „Profil uspešnog lidera“. Predavanja drugog dana konferencije počela su sa Biljanom Pešić, partnerom za razvoj poslovanja, konsultanta i poslovnog trenera Alterna International. Biljana je o liderstvu govorila na temu „Kako razmišljaju lideri?“. Konferenciju je ove godine zatvorio Saša Mišić, vlasnik Compact Consulting-a, na temu „Moj put“. Na pitanje šta znači liderstvo, gospodin Mišić kaže: „Mislim da ne može da se opiše na papiru ili u Word dokumentu liderstvo, već teren, oblik koji formira lidera i ta sama ličnost. Od kuće lider donosi kućno vaspitanje, ako ga ima onda će on biti dobar vođa i lider. Nadograđuje se sa školom, studijama, uči i onda ide na teren. Liderstvo ima tri stuba i onda si na putu da budeš dobar lider.“

Kao i svake godine, konferenciji su prisustvovali gosti iz drugih država, studenti i zainteresovani učesnici. Prisutni su od predavača imali prilike da čuju različita iskustva i da steknu nova znanja.

Marina Georgievski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *