Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Nišu i Studentska Asocijacija Nova organizovali su “7. Forum mladih ekonomista” na Zlatiboru. Događaj je, kao i svake godine, realizovan u studentskom odmaralištu “Ratko Mitrović”. Ove godine novina je bila ta, što su studenti imali mogućnost da borave jedan dan duže. Forum, koji je organizovan od 10. do 13. marta, bio je na temu “Digital today”.

Svake godine, Forum prikuplja veliki broj stručnjaka iz razlicitih oblasti, a sve u cilju edukacije, širenja znanja i veština kod studenata. Svrha događaja je da mladi pored edukacije, imaju prilike da se susretnu sa različitim mišljenjima i iskustvima, kao i da svojim prisustvom na predavanjama dobiju sertifikat i obogate svoj CV.

Pored toga, prisutni su imali priliku da se međusobno bolje upoznaju i druže, kako na organizovanim žurkama, tako i u prelepim pejzažima Zlatibora.

Ove godine, učesnicima su se na svečanom otvaranju obratili dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Tadija Đukic i predsednik Studentskog parlamenta Kristina Petrović.

Prvo predavanje bilo je od strane Stefana Đokovića, ispred start up-a onechat. Na pitanje, kakvi su njegovi utisci o samom Forumu, Stefan ističe: “Veoma dobri, primetio sam da ima puno mladih ljudi koji su zainteresovani da se bave biznisom što je jedan od najbitnijih stvari za mlade ljude, da budu spremni da uče kada završe studije.”.

“Kako do digitalne kampanje koja grmi” bila je tema koju su predstavile Milena Maksić i Ivana Starcević, u ime kompanije “Ovation BBDO”. Forum su zatvorili predstavnici kompanije “OVB”, pri čemu su predavači bili Jozef Borodac i Milovan Stanković. Njihova tema bila je “Sedam tačaka uspešnog biznisa”.

“Ovo je treća godina kako dolazim na Forum i slušam predavanja različitih stručnjaka, stičem određena znanja i upoznajem se sa studentima sa našeg fakulteta. Veoma sam oduševljena ovogodišnjim predavanjima i time što smo boravak na Zlatiboru produžili za jedan dan. Takodje, poručila bih svojim kolegama da sledeće godine ne propuste priliku da budu učesnici na Forumu.” – istakla je Jovana Jovanović, student treće godine na Ekonomskom fakultetu.

Forum mladih ekonomista je ove godine prikupio vise od 250 studenata, a organizacioni tim činilo je oko 50 članova.

Marina Georgievski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *